петак, 9. јул 2010.

Čušpajz od tikvica

Sada kada je sve bogato voćem i povrćem,zaista je greota ne iskoristiti sve sto mzemo.Nisam od onih sto bi kupili lubenicu u januaru, onako plastiču i bez ukusa,a bogami i  mirisa. Volim da jedem sve u svoje vreme.
Tikvice sada treba iskoristiti maskimalno kao i sveze voće.Pogotovo za vreme ovih vrućina ovaj čušpajz će vam i te kako prijati.




Potrebno je:

1kg mladih tikvica
2 glavice luka
pola litre mleka
malo mirodjije
brasno
aleva paprika
sirće
ulje
so
Priprema:
Tikvice izrendati na krupniju rendu,kao za jabuke kada rendamo.Posolite ih i ostavite ih malo u posudi da puste vodu.
Luk isecite na sitne kockice pa izdinstajte na malo ulja.
Tikvice ocedite pa dodajte luku,dinstajte dok se tečnost ne ukuva.
Potom pospite sa dve kašike brasna i jednu kašiku aleve paprike,dobro promesajte da se ne zgrudba,nalijte mleko pomesajte.
Kada provridodajte iseckanu mirodjiju,sirće.
Kada se zgusne ali ne previse skinite sa vatre.
Sluziti uz meso ili samo.
Umesto mleka ozete dodati kuvani paradajz-tj tomatino.

8 коментара:

  1. Pravim gotovo isto,razlika je samo u mlijeku,no moram i tako probati !!!

    ОдговориИзбриши
  2. Kako dobro izgleda, prefino..jako volim ovakve čušpajze..

    ОдговориИзбриши
  3. Baš sam nekidan radila ovako tikvice, tj. vrlo slično. Obožavam ih i jako ih volimo, a znam da je ovo odlično!

    ОдговориИзбриши
  4. apsolutno se slažem sa ovim "sve u svoje vrijeme", toga se i ja maksimalno držim i tako mi je nekako najbolje i najukusnije.
    A ovaj čušpajz od tikvica, ...., što reći, ...upravo je skuhan za današnju ručak !! po ovom receptu ! :) . Hvala !!

    ОдговориИзбриши
  5. Nisam znala da može i od tikvica,baš mi se sviđa ,moram da probam!

    ОдговориИзбриши
  6. Ćušpajz od tikvica je fantastičan, pravi vojvođanski specijalitet, a jednostavan za pravljenje!

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман21. јул 2023. 01:37

    Super je i ja tako pravim

    ОдговориИзбриши